Marius PETRE
Tel: (+40) 720 26 63 18
Tel: (+40) 761.054.641
Mail:reparatiicanapele@yahoo.com
Huse pentru canapele si fotolii

     Un accesoriu din ce in ce mai pezent, husele detasabile au un rol important in protejarea canapelelor si fotoliilor - dar acesta nu este singurul motiv pentru care sunt utilizate.

     Odata ce canapeaua exista inca, e firesc sa fie nevoie de o solutie pentru a o proteja cu o husa de canapea detasabila. Ca doar petreci pe ea ore lungi de leneveala in weekend, o patezi cu ciocolata, vin sau mancare.

     Salvarea poate veni de la o bucata de material bine aleasa care sa protejeze minunatia de dedesubt. Husa de canapea nu doar ca o protejeaza, dar poate da un aspect nou intregii incaperi.

     O husa de canapea noua reprezinta modalitatea cea mai facila si ieftina pentru a schimba designul unei canapele si chiar al unei incaperi.

     Pentru o alegere corecta, trebuie avut in vedere stilul la care doriti sa ajungeti, in functie de care se aleg materialele, textura si croiala specifica.

     Husa de canapea va schimba infatisarea canapelei, nu si structura acesteia, de aceea alegeti cu mare atentie modelul care sa se potriveasca acestei structuri.

Forma huselor
 • O husa de canapea mai larga, chiar predispusa la pliuri sau pliseuri, va conduce catre un stil mai relaxat.
 • Pe de alta parte, o husa de canapea mulata perfect va pastra stilul mobilierului, schimbandu-se doar culoarea si textura.
 • Oricum ar fi, nu imbracati cadrele din lemn cu huse - senzatia de a te sprijini de ceva tare atunci cand nu te astepti este extrem de neplacuta
Alegerea materialului
 • Nu doar culoarea se poate schimba, ci si textura huselor detasabile, prin intermediul materialelor textile. Puteti alege materiale naturale (stofa, lana, bumbac), sintetice (poliester, piele ecologica) sau o imbinare de natural cu sintetic, combinand rezistenta fibrelor sintetice cu calitatile celor naturale. Oricare dintre ele sunt recomandate, avand un comportament bun la murdarire si la uzura.
 • Atate materialele naturale cat si cele sintetice au calitati pozitive.Cele sintetice, de exemplu, sunt foarte rezistente si nu se deterioreaza repede daca sunt expuse mult timp la soare. Asta nu inseamna ca materialele naturale sunt mai putin bune. Rezistenta materialelor depinde, de cele mai multe ori, de calitatea tesaturii si de eventualele tratamente aplicate ulterior. Bumbacul, de exemplu, are fibre mai groase si o tesatura mai densa, astfel ca se va comporta mai bine in timp.
 • In unele cazuri, un amestec de sintetic cu natural poate fi cea mai buna solutie pentru tapiserii, pentru acoperirea podelelor si/sau a ferestrelor. Amestecurile de fibre sunt calitativ superioare, pentru ca au rezistenta materialelor sintetice si calitatile celor naturale.
 • Din puctul de vedere al tendintelor, sunt la moda materialele naturale, poate si ca o reactie la multele aspecte artificiale din lumea care ne inconjoara. Se pare ca acum are loc un proces de redescoperire a naturalului, iar in ceea ce priveste materialele, este important cum "cad" acestea in interior.
Sisteme de prindere
 • Husa de canapea se poate prinde cu ajutorul diferitelor sisteme: fermoare, arici, snururi, capse etc., acestea permitand inlocuirea rapida si usoara. Pentru un material care nu se muleaza foarte usor sau pentru croieli complicate ori mai putin reusite, va recomandam snururile.
Intretinere
 • Procesul de intretinere al huselor detasabile difera in functie de material.
 • Cele mai pretentioase sunt cele din bumbac sau lana, care se recomanda sa fie curatate la o curatatorie specializata.
 • Stofa se spala manual, la aproximativ 30 grade Celsius si este de preferat sa nu se stoarca.
 • Pielea ecologica si tesaturile din microfibra se curata cu ajutorul unei lavete cu apa si sapun.
Search
Contact